Algemeen

Missie New Material Award geslaagd

Geen New Material Award in 2020

In 2020 wordt de New Material Award afgerond. In de afgelopen 10 jaar heeft het vraagstuk van materiaalontwikkeling en -vernieuwing zich van relatief klein onderwerp binnen ontwerponderzoek ontwikkeld tot een belangrijk, sterker nog fundamenteel gegeven, ondermeer in relatie tot duurzaamheid en technologische innovatie. Met de afronding komt ook een einde aan de samenwerking tussen Fonds Kwadraat, Stichting DOEN en Het Nieuwe Instituut rond de prijs. Lees meer.

Toelichting bij het gebruik van deze website
Elk materiaal heeft een aantal specifieke kenmerken, zoals hardheid, transparantie, gewicht enzovoort. Aan elk ontwerp zijn zes kenmerken toegewezen, die in het logo in horizontale en verticale lagen tot uiting komen. Zo genereert de website voor elk ontwerp een uniek logo.

Voor een legenda van de kenmerken klik hier.

De website bevat een archief van alle genomineerde en winnende ontwerpen uit de periode 2009 – 2016. De linkerkolom bestaat uit filters waarmee gezocht kan worden op jaartal en/of kenmerk. Zo kunnen bijvoorbeeld alle 3D ontwerpen van bepaalde jaren makkelijk gevonden worden.

Partners
De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut. De prijs werd voor het eerst georganiseerd in 2009 en beleeft in 2018 haar zevende editie.